Čistíme Big Green Egg
Nezapomeňte před a/nebo po ukončení vaření Vaše Big Green Egg vyčistit!
Čistění EGG nevyžaduje velké úsilí a díky kvalitní péči si budete moci Vaše EGG užívat delší dobu a Vaše pokrmy budou chutnat ještě lépe než dříve.
UDRŽUJTE S NÁMI KERAMICKÉ GRILY BIG GREEN EGG V ČISTOTĚ.
Čistění před použitím - odstraňte všechen starý popel, díky tomu pak snadněji udržíte v EGG konstantní teplotu a získáte větší kontrolu nad nastavením teploty pro přípravu vašich jídel. Použijte pohrabáč, abyste oddělili popel od zbývajícího uhlí (a rovnoměrně rozložili dřevěné uhlí). Poté použijte lopatku na popel (nebo jiný nástroj) k odstranění popela větracími dvířky, abyste popel snadno odstranili a nepoškodili keramickou základnu EGG.
Čistění po použití - vždy odstraňte všechny zbytky jídla. Jednoduše to můžete udělat zahřátím EGG na teplotu přibližně 300°C, nebo použijte některé z nasledujících příslušenství: SpeediClean™ dvojitý čistič roštu, SpeediClean™ čistič roštu s dlouhou rukojetí či čistič roštu z nylonu s diamnatovým povlakem.
Jakékoliv zbývající bakterie budou zničeny teplem generovaným při každém vaření.
Zabraňte tvorbě plísně - Nebudete teď vaše Big Green Egg nějakou chvíli používat? Na keramický komín nedávejte ani keramickou pokličku, ani litinový regulační poklop s dvojí funkcí, ale nechte komín volně otevřený. Tím zabráníte tvorbě plísně.
Pokud se plíseň v EGG přece jen objeví, jednoduše ji vypalte zahřátím EGG na vysokou teplotu.
Následující instruktážní videa perfektně demonstrují čistění v praxi.