Jak vybírat plynový gril?
Plynový gril je skvělou volbou pro rychlé grilování bez čekání.
Plynové grily sice neposkytují požitek z autentického praskání dřevěného uhlí, nabízejí však rychlou přípravu grilu ke grilování a snadnou regulaci teploty při přípravě pochoutek. Nákup doporučujeme přímo v kamenných prodejnách, kde si grily můžete prohlédnout a vyzkoušet (například manipulaci na kolečkách, přemístění, jak těžké je otevření víka atd.). U kvalitních moderních plynových grilů najdete ocelové krycí profily hořáků, na kterých se tuk odpaří, případně steče dolů do spodní vany a otvorem na jejím dně pak do záchytné misky pod vanou. Lepší grily mají tři nebo více samostatných hořáků (s regulací každého hořáku zvlášť), které umožňují lepší práci a pohodlné používání nepřímé metody grilování.
NAŠE NABÍDKA PLYNOVÝCH GRILŮ
- příznivá pořizovací cena
- jednoduchá regulace teploty
- možnost grilování na balkóně
- okamžitá příprava k provozu
- snadná obsluha
- velká grilovací plocha dle modelu
- nutno pravidelně čistit hořáky
- čím větší gril, tím více zabere místa
- manipulace s těžkou plynovou lahví
Na co se zaměřit před koupí plynového grilu?
- hořáky by měly být nerezové - systém lávových kamenů je již opravdu zastaralý
- alespoň dva (lépe tři a více) nezávisle nastavitelné nerezové hořáky
- postranní stolky (primezone, extra hořák)
- zda je odkládací plocha v základní výbavě (s tím souvisí možnost zaklopení postranních stolků)
- zabudovaný teploměr
- výhodou je prosklené víko
- možnost použití rotissérie
- dostupný originální ochranný obal
- robustní pevnou konstrukci a kolečka s brzdou pro snadnější manipulaci
- dostupnost náhradních dílů a dostupný servis
- možnost dokoupení příslušenství