Vážení zákazníci, ve dnech 25.-26. dubna se účastníme školení a nemůžeme se proto věnovat vašim objednávkám. Všechny objednávky a vaše dotazy vyřídíme postupně v pondělí 29. dubna. Děkujeme za pochopení. Tým KRBY Jurčák

Již jste složili váš keramický gril a nemůžete se dočkat, až ho uvedete do provozu? Ale pořád si nejste jisti, jak na to... Pomůžeme vám!

Big Green Egg Dřevěné uhlí
Big Green Egg Podpalovače
Big Green Egg Looftlighter 

První použití keramického grilu Big Green Egg má svá daná pravidla, která je nutno dodržet. 

Pokud chcete zapálit oheň na grilu BGE, budete potřebovat kvalitní dřevěné uhlí, přírodní podpalovače + zápalky, elektrický rozpalovač Looftlighter, nebo plynový rozpalovač EGGniter. Upřednostňujte dřevěné uhlí, které má větší kusy, nikoli drď. Takové uhlí má mnohem delší výdrž. Nikdy nepoužívejte brikety, dřevo nebo jiné materiály. 

ROZPAL TO HNED!

Příprava před prvním použití:

  • Zkontrolujte, zda na poklopu máte správně nasazen rEGGulátor teploty (komínek). Díky němu budete moci snadno regulovat proudění vzduchu uvnitř grilu a tím i teplotu.
  • Naplňte ohniště po okraj dřevěným uhlím a otevřete větrací dvířka ve spodní části keramické základny grilu.
  • Do připraveného uhlí vložte tři podpalovače a zaplate je. Keramické víko grilu nechte otevřené, díky dostatku vzduchu se proces hoření urychlí. Během 10-15 minut se uhlí pěkně rozhoří.
  • Gril zavřete a zahřejte na 150°C. Teplotu udržujte přibližne po dobu 1 hodiny (důležitý krok před prvním použitím).
  • Poté umístěte do grilu potřebné příslušenství ke grilování (convEGGtor, litinový rošt, rošt, pečící kámen aj.) a zavřete víko a mírně nechte pootevřený komínek.
  • Teplota uvnitř grilu začne opět stoupat nahoru. Otevřete rEGGulátor poklopu (komínek) a nastavte do pozice, která bude vyhovovat vámi požadované teplotě k chystané úpravě pokrmů. Zároveň regulujte dvířka ve spodní části grilu tak, abyste dosáhli požadované teploty. Během regulování teploty nechte víko grilu stále zavřené. Jakmile zůstane teplota konstantní, gril je připraven k prvnímu použití. 
  • Čím víc je otevřený komínek a dvířka ve spodní části, tím více půjde teplota nahoru. Přiškrcením teplotu stabilizujete a pozvolna bude zase klesat.
  • Při druhém, třetím a dalším grilování už potom stačí jen zažehnout uhlí po dobu 10-15 minut a můžete se pustit do grilování.

Místo podpalovačů můžete použít elektrický rozpalovač Looftlighter. Postupujte dle návodu. Je to velmi jednoduché. Zapotřebí je el.proud (zásuvka, prodlužka), zamiřte rozpalovačem přímo k uhlí , až se ho téměr dotýkáte, spusťte tlačítkem a žhavte. Jakmile se objeví první jiskry, instinktivně rozpalovač oddalujte cca 5-10 cm a žhavte. S Looftlighter máte téměř okamžitě rozžhavené uhlí, jen chvíli počkejte, až se celek rozhoří. 

Big Green Egg Looftlighter

Společnost Big Green Egg kromě perfektních grilů produkuje také skvělá a srozumitelná videa, která vám mohou pomoci v začátcích s grilováním.

Vlastní kamenná prodejna a sklad

Vlastní kamenná prodejna a sklad

v Lípě u Zlína, k vidění krbové vložky, kamna, grily a další

Působíme po celé ČR

Působíme po celé ČR

krby stavíme po celé ČR

Komplexní kamnářské služby

Komplexní kamnářské služby

od návrhu po realizaci

Tým odborníků

Tým odborníků

vždy připraven vám poradit s výběrem krbu, kamen, grilu, materiálů nebo příslušenství

Tyto stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto stránek s tím souhlasíte. Další informaceSouhlasímNastavení