Rösle - měření a kontrola
Pro opravdové gurmány je měření teploty porkmů naprostou nezbytností...



Měříme teplotu nejen uvnitř grilu, ale i uvnitř potravin
Správná teplota, při které se jídlo připravuje zajistí, že bude hotové a nemusíte mít obavy, že budete servírovat nedodělaný nebo naopak převařený pokrm. Teplotu v grilu snadno poznáte a změříte. Plynové grily Videro mají ve skleněném víku umístěný velký a přehledný teploměr, kde lze teplotu snadno číst.

Pro opravdové gurmány je měření teploty naprostou nutností, proto při přípravě pokrmů měří i teplotu uvnitř pokrmu. Tuto teplotu snadno a rychle změříte pomocí vpichového teploměru. V níže uvedené tabulce najdete přehled doporučených teplot pro různé druhy masa.
Ke zjištění teploty masa můžete použít jednoduše jeden ze dvou originálních digitálních teploměrů značky Rösle:
Digitální vpichový teploměr k určení teploty jídla , teplotní rozsah od 20 °C do 200 °C, měření do 5 sekund ,osvětlený displej, celková délka: 22 cm.

Digitální vpichový teploměr k určení teploty jídla, teplotní rozsah od 20 °C do 250 °C, přednastavené základní teploty pro přípravu hovězího, vepřového, telecího, jehněčího masa a drůbeže, Integrovaný časovač, 2 senzory pro teplotu masa a teploty grilu.

Pokrm | Teplota v grilu | Teplota v jádru | Propečení | |
HOVĚZÍ | Hovězí roast beef | 150°C |
53°C |
medium rare |
Hamburger | 220°C | 55°C | medium | |
pupek (flank) | 190°C | 56°C | medium | |
svíčková | 220°C | 55°C | medium | |
vysoký roštěnec | 220°C | 56°C | medium | |
RYBY | losos | 140°C | 55°C | medium |
treska | 140°C | 58°C | done | |
tuňák | 220°C | 50°C | medium | |
JEHNĚČÍ | jehněčí žebra | 190°C | 60°C | medium |
jehněčí zadní | 130°C | 64°C | medium | |
hamburger | 220°C | 60°C | medium | |
VEPŘOVÉ | roláda/krk | 130°C | 70°C | done |
šunka od kosti | 110°C | 65°C | done | |
vepř.svíčková/panenka | 190°C | 63°C | medium | |
vepř.bok | 110°C | 70°C | done | |
trhané vepřové | 110°C | 85°C | well done | |
DRŮBEŽ | celé kuře | 170°C | 78°C | done |
kuřecí roláda | 130°C | 75°C | done | |
bažant | 130°C | 72°C | done | |
krůta | 130°C | 74°C | done | |
kachní stehno | 130°C | 85°C | done | |
kachní prsa | 130°C | 65°C | medium | |
TELECÍ | telecí spodní šál | 130°C | 55°C | medium |
K měření potravin vám budou jednoduché teploměry Rösle sloužit dostatečně. Pokud byste si ale chtěli dopřát Mercedes mezi digitálními teploměry, doporučujeme bezdrátové teploměry Meater a Meater+. V nabídce máme také Meater Block v sadě. Všechny tři uvedené jsou také velmi oblíbené jako dárek pro milovníky grilování.
BEZDRÁTOVÉ TEPLOMĚRY MEATER


