Vážení zákazníci, ve dnech 25.-26. dubna se účastníme školení a nemůžeme se proto věnovat vašim objednávkám. Všechny objednávky a vaše dotazy vyřídíme postupně v pondělí 29. dubna. Děkujeme za pochopení. Tým KRBY Jurčák

Poradíme, jak na to. Doporučíme vybavení i náčiní.

Rožnění na plynovém grilu:

Pečené kuře, šťavnaté vepřové maso nebo živáňská pečeně. Tradiční a velmi oblíbená česká jídla. Pokud si chcete dopřát tuto klasiku z grilu, rozhodně vám mezi příslušenstvím nesmí chybět rotisserie. Že to zní příliš složitě? Nemějte obavy, je to jen jiný název pro klasický rožeň, ovšem v moderním provedení.

Rotisserie Premium kompatibilní pro plynové grily G2/G3


  • Otáčecí špíz pro přípravu drůbeže, gyrosu atd.
  • Rychlost otáčení přibližně 3 otáčky za minutu, rozprostře šťávu rovnoměrně uvnitř potraviny a zajistí křupavou kůrku na povrchu.
  • Masivní šestihranný špíz z nerezové oceli, zatížitelný maximálně 10 kg.
  • 4 robustní držáky pro připevnění jídla k jehlici.
  • Včetně elektrického motoru napájeného buď z elektrické sítě, nebo z baterie.
  • Napájecí zdroj na 220V/50 Hz.

Rotisserie Premium kompatibilní pro plynové grily G4/G6


  • Otáčecí špíz pro přípravu drůbeže, gyrosu atd.
  • Rychlost otáčení přibližně 3 otáčky za minutu, rozprostře šťávu rovnoměrně uvnitř potraviny a zajistí křupavou kůrku na povrchu.
  • Masivní šestihranný špíz z nerezové oceli, zatížitelný maximálně 10 kg.
  • 4 robustní držáky pro připevnění jídla k jehlici.
  • Včetně elektrického motoru napájeného buď z elektrické sítě, nebo z baterie.
  • Napájecí zdroj na 220V/50 Hz.

Nerezový koš na rotisserii


  • Koš na grilování z nerezové oceli.
  • Pro snadnou přípravu např. brambor nebo nakrájené zeleniny.
  • Jemná síť z nerezové oceli zajišťuje rovnoměrné grilování jídla.
  • Velikost koše: délka 36 cm, Ø 14 cm.
  • Vhodný pro rotisserie Premium G2/G3 a G4/G6.

Pokud si nebudete jisti s kvalitou provedení a funkčností, nemějte obavy. Tyto a další produkty si totiž můžete prohlédnout u nás na showroomu v Lípě.

Při rožnění se hojně využívá také Plancha - grilovací deska o rozměru 36,5 x 46,5 cm. Nebo také nerezový vysoký či nízký plech. Z masa, které se točí na rožni, odkapává tuk, který deska či plech zachytí. Jednak zabráníte nechtěnému většímu znečištění grilu a hořáků, jednak šťávu můžete použít například na základ omáčky. Nebo na dané ploše můžete připravovat další pokrmy... Fantazii se meze nekladou.

Uzení jako tradiční způsob přípravy jídla:

Uzení je tradiční způsob přípravy jídel, který se původně užíval pro zvýšení trvanlivosti a pro skladování potravin. Uzená chuť masa, šunky, ryb a dalších potravin se stala velmi oblíbenou, takže uzení je i dnes častým a oblíbeným způsobem přípravy jídla.

Jak udit na plynovém grilu:

Jemná sladká kouřová příchuť, kterou uzením ingrediencím dodáte, je prostě skvělá. Abychom vás nemátli, nejedná se o klasické uzení, které známe, kdy chodíme pravidelně přikládat do udírny, z komínu se line bílý kouř a my se po celém dni těšíme, až zakrojíme do uzeného bůčku. Tato technika uzení v plynovém grilu - říkejme jí zauzování, je méně náročná a neomezuje se pouze na typický bůček či krkovici. Zaudit v plynovém grilu Rösle rozhodně musíte lososa. Je to nepřekonatelná pochoutka! Vyzkoušejte také sýry, ovoce jako ananas, hrušky, třeba se karamelizovaným cukrem... Už se vám sbíhají sliny?

Pokud se rozhodnete, že připravíte nějakou uzenou specialitu v plynovém grilu, pak vám rozhodně nesmí chybět udící box Videro. Tento box je navržen tak, abyste ho snadno mohli umístit přímo přes hořák. Díky přesnému tvarování zde bude pevně uchycen a nehrozí, že by se během uzení převrátil či jinak pohnul.
Box je určen pro naplnění dřevěnými udícími lupínky.
Praktické víko s pantem zabrání tomu, aby lupínky při uzení nenapadaly do grilu. A to je vlastně vše, co potřebujete! Stačí si už jen vybrat, dle toho, jaký pokrm připravujete, které lupínky použijete. Vybírat můžete ze čtyř variant udících lupínků: Hickory (ořechové dřevo), buk, třešeň nebo jabloň. Jakmile máte vybráno, namočte lupínky na 15 minut do vody, poté vytáhněte a naplňte jimi udící box. Zavřete víko boxu a na rošt umístěte pokrm, který budete udit. Zapněte gril a máte hotovo. Vlivem tepla se z vlhkých udících lupínků uvolní pára, která dodá jídlu jemně zauzenou chuť.

  • Lupínky Hickory - vhodné pro zvěřinu, hovězí maso, drůbež, sýry
  • Lupínky Buk - vhodné na zauzení ryb, zvěřiny, vepřového i hovězího masa, šunky
  • Lupínky Třešeň - vhodné pro ryby, jehněčí maso, kachní, zvěřina, ovoce
  • Lupínky Jabloň - vhodné pro vepřové maso, drůbeží, krůtí, ryby, ovoce

Uzení na dřevěném prkénku - Další možnost, jak lze na plynovém grilu připravit zauzené jídlo, je uzení na dřevěném prkénku. Prkénko před použitím namočte alespoň na 30 minut do vody. Poté je lehce osušte. Položte na něj ingredience a umístěte na rošt do grilu. Dřevo se zahřeje a uvolněná vlhkost dodá vašemu pokrmu příjemnou kouřovou příchuť.

Vlastní kamenná prodejna a sklad

Vlastní kamenná prodejna a sklad

v Lípě u Zlína, k vidění krbové vložky, kamna, grily a další

Působíme po celé ČR

Působíme po celé ČR

krby stavíme po celé ČR

Komplexní kamnářské služby

Komplexní kamnářské služby

od návrhu po realizaci

Tým odborníků

Tým odborníků

vždy připraven vám poradit s výběrem krbu, kamen, grilu, materiálů nebo příslušenství

Tyto stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto stránek s tím souhlasíte. Další informaceSouhlasímNastavení