Wok karbonová pánev Big Green Egg - měli byste vědět.
I karbonová wok pánev potřebuje péči, nejen před prvním použitím.
Big Green Egg je všestranná venkovní pec a tak na něm můžete vařit i ve wok pánvi. S karbonovou pánví s bambusovou špachtlí zvládnete mistrovsky všechny kulinářské techniky. Ploché dno pánve zajišťuje její stabilitu na jakémkoliv povrchu pro vaření. Snadno ji můžete použít i v kombinaci se sadou EGGspander. (Ostatně pro používání wok pánve je nezbytné zvolit 1 dílný nerezový koš pro convEGGtor L nebo 1 dílný nerezový koš pro convEGGtor XL). Připraveni? Tato wok pánev je vyrobena z uhlíkové oceli, což ji činí ještě tvrdší než jsou pánve z klasické oceli. A samozřejmě je ošetřena ochrannou vrstvou oleje proti korozi.
Ošetření karbonové wok pánve před prvním použitím:
- nachystejte si houbičku, rukavice EGGmit a silikonový kartáč/štětec
- zahřejte svůj Big Green Egg na 250°C a připravte si koš pro convEGGtor potřebné velikosti
- vyčistěte wok mýdlovou vodou (nikdy nepoužívejte jary ani jiná chemická čistidla)
- wok osušte a vložte do kamada, nechejte zahřát cca 5-10 minut
- poté na wok namažte olej (rostlinný)
- olej nechte vyhořet (wok pánev zčerná, je to přirozený jev, nebojte - pánev jste nezničili)
- dále zase omyjte vodou a opláchněte
- takto ošetřená pánev je připravená k použití
Údržba a čištění wok pánve:
- po ukončení grilování ve wok pánvi, nalijte do prázdného horkého woku velké množství vody
- je snažší tak wok očistit, pomoci si můžete bambusovou špachtlí
- poté opláchněte vodou
- na závěr potřete povrch pánve rostlinným olejem (odvděčí se vám mnohem delší životností)