Kompaktní krb s rohovou krbovou vložkou Hoxter ECKA 60/35/50S

Pokud nechcete, aby vám krb příliš zasahoval do prostoru, krbové vložky Hoxter z řady S s nízkou zabudovací hloubkou mohou pro vás být tím pravým ořechovým!

V loňském roce se na nás obrátil zákazník z Jihomoravského kraje se specifickým požadavkem. Kvůli nepříliš velkému obývacímu pokoji s kuchyní a jídelnou v jeho novostavbě chtěl letos v únoru postavit krb, který by měl co možná nejmenší hloubku. Vlastně to v poslední době už ani příliš specifický požadavek není. Benefity takového řešení jsou zřejmé:

  • krb příliš nevyčnívá do prostoru
  • je jej možno skloubit např. s televizním stolkem / komodou, která může na krb plynule navazovat a může tak mít stejnou hloubku, jako samotný krb

Druhým požadavkem byl jednoduchý vzhled krbu s čistými liniemi. Krb jsme zákazníkovi navrhli s krbovou vložkou Hoxter ECKA 60/35/50S, tedy s rohovým prosklením. Jde o rohový model ze speciální řady krbových vložek Hoxter s tzv. menší zabudovací hloubkou. S touto krbovou vložkou lze docílit hloubky krbu jen něco málo přes 50 cm. Krbovou vložku jsme opatřili černým krycím rámem ze silnostěnné oceli (naše klasika) a povrch krbu kamnářským štukem Ortner Diamantputz s maximální velikostí zrna 0,5 mm. Krb jsme postavili jako sálavý, zcela uzavřený, a k tomu ještě s výraznou akumulační schopností (dvojitá vyzdívka pláště z šamotových plátků Wolfshöher).

Dle našeho názoru se nám podařilo postavit krb velmi kompaktních rozměrů, který perfektně zapadl do daného prostoru. Výsledná hloubka krbu 64 cm je sice trochu více, než jaké lze s použitím této krbové vložky za určitých podmínek dosáhnout, nicméně vysoká akumulační schopnost krbu byla dalším požadavkem pana majitele a tomu jsme museli konstrukci krbu přizpůsobit (jednoduše řešeno, nacpat do krbu více akumulačního materiálu). S ohledem na jednoduchý design si troufáme říci, že se jeho majiteli jen tak neomrzí.

Vlastní kamenná prodejna a sklad

Vlastní kamenná prodejna a sklad

v Lípě u Zlína, k vidění krbové vložky, kamna, grily a další

Působíme po celé ČR

Působíme po celé ČR

krby stavíme po celé ČR

Komplexní kamnářské služby

Komplexní kamnářské služby

od návrhu po realizaci

Tým odborníků

Tým odborníků

vždy připraven vám poradit s výběrem krbu, kamen, grilu, materiálů nebo příslušenství

Tyto stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto stránek s tím souhlasíte. Další informaceSouhlasímNastavení