Vážení zákazníci, ve dnech 25.-26. dubna se účastníme školení a nemůžeme se proto věnovat vašim objednávkám. Všechny objednávky a vaše dotazy vyřídíme postupně v pondělí 29. dubna. Děkujeme za pochopení. Tým KRBY Jurčák

Jakou zvolit velikost vajíčka? Budu potřebovat nějaké další příslušenství? Podívejte se na instruktážní videa BGE!

Big Green Egg Keramický gril

Grilování na zahradě či terase se pomalu ale jistě stává součástí našeho života. Tato činnost se těší velkému zájmu nejen po celém světě, ale i u nás v ČR. Ano, špekáček opečený na ohni je prostě evergreen, nicméně v posledních letech zaznamenal trh s grily enormní poptávku po keramických grilech. A my vám nabízíme samozřejmě to nejlepší na trhu - Big Green Egg - krásné zelené vajíčko z USA. 

CHCETE SI VYBRAT SVŮJ MODEL BGE? KLIKNĚTE ZDE!

Na této stránce se můžete podívat na instruktážní videa, jak se správně starat o svého mazlíčka, tedy keramický gril. Najdete zde rady, tipy a triky, co nepodcenit při základní údržbe, jak zacházet s vybavením při prvním použití a jiné zajímavé informace, které budete sami objevovat postupně v praxi při grilování.

Pokud si nevíte rady s výběrem ideální velikosti vašeho Big Green Egg, neváhejte se na nás obrátit. Rádi pomůžeme a vysvětlíme, proč je Big Green Egg ta pravá volba.

Na samém začátku stojí rozhodnutí, kterou velikost keramického grilu si pořídíte na svou zahradu/terasu. 

  • Větší modely Big Green Egg XL a 2XL jsou kamada ideální pro větší skupiny, třeba když chcete hostit půl vaší ulice! Model 2XL můžete vidět v mnohých profesionálních kuchyních. Big Green Egg jsou velmi oblíbené mezi profesionálními kuchaři. Často mají několik modelů zakomponovaných blízko u sebe, na jednom grilují steaky, hned vedle zeleninu a v menším modelu se peče koláč! 
  • A jak už to napovídá, zase menší modely Mini (2-4 osoby), MiniMax (4-6 osob), Small (4-6 osob) a Medium (6-8 osob) jsou určené na přípravu pokrmů pro méně osob. Užijete si s nimi ale spoustu zábavy a perfektního grilování. Jestliže nemáte velikou zahradu či terasu, menší modely jsou tu pro vás! Můžete je postavit do vozíku, stojanu, speciálního stolu pro EGG, nebo prostě jen na stůl (Mini). 
  • Big Green Egg L je bezesporu nejprodávanější model - univerzální velikost a největší možnosti příslušenství. S "elkem" se podaří každá zahradní párty.
Big Green Egg Keramický gril
Big Green Egg Keramický gril
Big Green Egg Keramický gril

Je to zlatá střední cesta, navíc pro "L" je největší škála příslušenství. Z vlastních zkušeností můžeme říct, že nebudete litovat. Jestli váháte mezi velikostí "M" a "L", přijeďte se k nám podívat a porovnat si je osobně. Nejednou se stalo, že si klient řekne, že ale nám velikost Medium bude stačit... Opak byl pravdou, jejich "M" putovalo k sousedům a jelo se pro ten větší model "L". Nekupujete si gril na jednu či dvě sezóny, to je nutné si uvědomit. Kamada Big Green Egg slouží své rodině celý život a většinou, při správném používání, si jej užijí i vaše děti, až vyrostou! Kamado Big Green Egg se tak stane plnohodnotným členem vaší rodiny. 

S "elkem" pohostíte při grilování celou rodinu i přátele. Doporučuje se, díky komfortnímu prostoru na grilování, pro 8-10 osob. Nicméně při správné organizaci grilování, kdy už víte, jak která surovina dlouho trvá, zvládnete hostinu i pro více osob. Do kamada "L" můžete použít pětidílnou sadu EGG-spander a grilovací plocha se vám tak znásobí. S touto sadou dokážete nevídané - když skombinujete půlkruhový litinový rošt, půlkruhovou litinovou plotnu nebo třeba pečící kámen, dostane se vám tak opravdu nekonečných možností pro vaši zahradní párty. "L" je tak skvělé, že budete posouvat své hranice grilování a zkoušet nové a nové věci. 

PŘÍSLUŠENSTVÍ PRO BGE MŮŽETE KOUPIT HNED - KLIKNUTÍM ZDE.

Tip: Při koupi convEGGtoru kupte rovnou koš pro convEGGtor a zvedač roštů. Proč? Slouží k pohodlnému a bezpečnému umístění komponentů do BGE. Díky tomu umístíte komponenty do horkého grilu lehce a jednoduše bez rizika popálení a poškození. 

Pro grilování zeleniny je výborná nerezová mísa zde. Ano, ta jediná není od Big Green Egg, ale Rösle. To ale nikomu přeci vůbec nevadí...

Rösle Mísa na grilování zeleniny

Zde vám vypíšeme z praktického hlediska ty nejužitečnější nástroje a potřeby pro grilování s Big Green Egg. 

Naše tipy: NIKDY, ale opravdu nikdy nekombinujte litinové nádoby s litinovými rošty. Litina má totiž schopnost pohltit / absorbovat rovnoměrně teplotu z rozžhaveného uhlí a rošt tak nepředá optimálně teplo do kotlíku / pánve. Vždy použijte nerezový rošt a litinový kotlík / litinovou pánev / litinovou plotnu.

convEGGtor - abyste zachovali váš convEGGtor v optimálním zdravém stavu a ochránili ho před přílišným odkapáváním tuku a šťáv, používejte jednorázové misky pro odkapávání, nebo pekáče na odkapávání. Šťávu z pekáčků můžete použít poté jako základ pro omáčky či dipy ke grilovanému masu. ConvEGGtor lze také chránit alobalem, počítejte ale s tím, že případná kapající tekutina může stékat do uhlí, což je pro zdravé grilování nežádoucí.

Na závěr několik užitečných rad:

  • Jak zabránit přilepení, trhání masa a kouření? - Před grilováním potřete suroviny malým množstvím oleje, ideální je olej ve spreji. Příliš mnoho oleje jednak není zdrávo a jednak může způsobit silný dým a otravu kouřem. Ujistěte se, že rošt grilu je dostatečně zahřátý a horký, než na něj položíte suroviny. Poté, co položíte suroviny na rošt, vyčkejte alespoň 1-2 min, než je přemístíte nebo otočíte.
  • Vždy grilujte při správné teplotě a správnou dobu dle zvolených pokrmů. Orientační tabulku teplot a doby přípravy najdete v rádci "Regulace teploty a orientační teploty přípravy pokrmů". Jakmile si budete s grilováním ve vajíčku jistější a budete nabírat praktické zkušenosti, tabulku vůbec nebudete potřebovat, protože vám bude stačit intuice. Pokud si budete chtít být ale jisti, můžete měřit a kontrolovat teplotu v jádru masa pomocí teploměrů Big Green Egg nebo zkusit parádní bezdrátový Meater. Až bude maso nebo jiný pokrm hotový, vytáhněte jej. Maso nechte odpočívat na teplém místě nebo pod poklopem, po pár minutkách můžete servírovat. Během odpočívání zůstane totiž šťáva v celém mase rovnoměrně rozložena a je méně pravděpodobné, že při porcování vyteče.
  • Neotvírejte víko grilu příliš často, nechejte ho spíše co nejvíce zavřené. Teplo vytvářené prouděním vzduchu uvnitř grilu zajišťuje, že se suroviny budou grilovat/dusit rovnoměrně. Během grilování nepřelňujte rošt surovinami, aby mohl horký vzduch cirkulovat. Pokud bude potřeba víko otevřít, nejdříve zlehka pootevřete na cca 10 cm, poté smíte až nahoru. Vzduch se tak nasaje postupně. Prudké otevření víka může vést ke vznícení uhlí, a to přeci nechceme.
  • Pravidelné čistění. Po hostině nechte vychladnout gril i rošt. Poté jej můžete vyčistit pro další použití. Jak na to, se můžete podívat zde.

Vlastní kamenná prodejna a sklad

Vlastní kamenná prodejna a sklad

v Lípě u Zlína, k vidění krbové vložky, kamna, grily a další

Působíme po celé ČR

Působíme po celé ČR

krby stavíme po celé ČR

Komplexní kamnářské služby

Komplexní kamnářské služby

od návrhu po realizaci

Tým odborníků

Tým odborníků

vždy připraven vám poradit s výběrem krbu, kamen, grilu, materiálů nebo příslušenství

Tyto stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto stránek s tím souhlasíte. Další informaceSouhlasímNastavení